Wie zijn wij?

Stichting Carillon Zevenbergen

Bestuur

 

Voorzitter:                Gerrit van der Schouw, organist / beiaardier, Zevenbergen
Secretaris:               Niels Huiskamp, Zevenbergen             
Penningmeester:     Will Aper, vm. schoolbestuurder, Zevenbergen
Bestuurslid:             Jesse Oostermann, luidmeester Dom van Utrecht, Zevenbergen

Adviseur:                 Janno Den Engelsman, beiaardier o.a Getrudiskerk-Bergen op Zoom.

De bestuurders verrichten hun werkzaamheden onbezoldigd, maar kunnen gemaakte onkosten bij de stichting declareren.


 

Comité van aanbeveling

IMG_2197_Moment 1.jpg

Jaap Kamp

Jaap Kamp, 64 jaar. Geboren en getogen in Zevenbergen, vlakbij de kerktoren en met de klanken van het huidige klokkenspel. Voormalig gemeenteraadslid gemeente Zevenbergen en gemeente Moerdijk. Voormalig wethouder gemeente Moerdijk. Als wethouder direct betrokken geweest bij het  in eer herstellen van de Zevenbergse Haven en de herinrichting van het Centrum.

20180819_083031.jpg

José de Rooij

José de Rooij woont en werkt al ruim dertig jaar in Zevenbergen. Eerder was zij daar notaris en jarenlang voorzitter van de Stichting Cultuur Moerdijk. Vanuit die functies is ze erg betrokken bij het (culturele) leven in Zevenbergen. Ze geniet altijd van het klokkenspel, en ziet de uitbreiding tot een volwaardig carillion als een waardevolle aanvulling.

Henk-Strootman (2).jpg

Henk Strootman

Henk Strootman, ondernemer, o.a. eigenaar van Cultureel centrum "De Stad Klundert.
Het zou een mooie aanwinst zijn voor Zevenbergen en Moerdijk als er in de toren van de prachtig gerestaureerde Hervormde kerk een carillon komt.Het geeft het centrum een enorme meerwaarde en een carillon  zal zeker bijdragen aan een de gezelligheid en aantrekkelijkheid van het centrum en muziek verbindt en zeker de klanken die uit mooie klokken komen. Kortom : prachtig plan!

090509foto13c Klaas Doornbos4098x2743_24

Bernard Winsemius

Bernard Winsemius, organist en vm. stadsbeiaardier Amsterdam.

stacks_image_606.jpg

Daan Manneke

Daan Manneke is dirigent, organist en componist.
Componeerde ca. 300 werken voor zeer uiteenlopende ensembles, voornamelijk uitgegeven bij Donemus.  Voor zijn landelijke activiteiten ontving hij verschillende prijzen, waaronder de Brabantse Cultuurprijs, de Oeuvreprijs van de stad Breda en de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Manneke was jarenlang verbonden als hoofdvakdocent compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij was oprichter (1976) en ruim veertig leider van het Kamerkoor Cappella Breda.