top of page

Wie zijn wij?

Stichting Carillon Zevenbergen

Bestuur

 

Voorzitter:                Gerrit van der Schouw, organist / beiaardier, Zevenbergen
Secretaris:               Eef Schoneveld, voorm. wethouder Moerdijk, Z
evenbergen             
Penningmeester:     Will Aper, voorm. schoolbestuurder, Zevenbergen

Bestuurslid:             Jaap Kamp, voorm. Wethouder Moerdijk, Zevenbergen
Bestuurslid:             Jesse Oostermann, luidmeester van de Domtoren te Utrecht, Zevenbergen

Adviseur:                 Janno den Engelsman, beiaardier van o.a. de Gertrudiskerk Bergen op Zoom.

De bestuurders verrichten hun werkzaamheden onbezoldigd, maar kunnen gemaakte onkosten bij de stichting declareren.


 

IMG_2197_Moment 1.jpg

Jaap Kamp

Jaap Kamp, 64 jaar. Geboren en getogen in Zevenbergen, vlakbij de kerktoren en met de klanken van het huidige klokkenspel. Voormalig gemeenteraadslid gemeente Zevenbergen en gemeente Moerdijk. Voormalig wethouder gemeente Moerdijk. Als wethouder direct betrokken geweest bij het  in eer herstellen van de Zevenbergse Haven en de herinrichting van het Centrum.

20180819_083031.jpg

José de Rooij

José de Rooij woont en werkt al ruim dertig jaar in Zevenbergen. Eerder was zij daar notaris en jarenlang voorzitter van de Stichting Cultuur Moerdijk. Vanuit die functies is ze erg betrokken bij het (culturele) leven in Zevenbergen. Ze geniet altijd van het klokkenspel, en ziet de uitbreiding tot een volwaardig carillion als een waardevolle aanvulling.

Henk-Strootman (2)_edited.png

Henk Strootman

Henk Strootman, ondernemer, o.a. eigenaar van Cultureel centrum "De Stad Klundert.
Het zou een mooie aanwinst zijn voor Zevenbergen en Moerdijk als er in de toren van de prachtig gerestaureerde Hervormde kerk een carillon komt.Het geeft het centrum een enorme meerwaarde en een carillon  zal zeker bijdragen aan een de gezelligheid en aantrekkelijkheid van het centrum en muziek verbindt en zeker de klanken die uit mooie klokken komen. Kortom : prachtig plan!

Comité van aanbeveling

090509foto13c Klaas Doornbos4098x2743_24

Bernard Winsemius

Bernard Winsemius, organist en vm. stadsbeiaardier Amsterdam.

stacks_image_606.jpg

Daan Manneke

Daan Manneke is dirigent, organist en componist.
Componeerde ca. 300 werken voor zeer uiteenlopende ensembles, voornamelijk uitgegeven bij Donemus.  Voor zijn landelijke activiteiten ontving hij verschillende prijzen, waaronder de Brabantse Cultuurprijs, de Oeuvreprijs van de stad Breda en de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Manneke was jarenlang verbonden als hoofdvakdocent compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij was oprichter (1976) en ruim veertig leider van het Kamerkoor Cappella Breda.

afbeeldingen 10, 23 oktober 2009 030.jpg

Heleen van der Weel

Heleen van der Weel (Den Haag, 1947) studeerde Orgel aan het Koninklijk Conservatorium, Beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort (thans deel van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Zij was van 1975 tot 2012 stadsbeiaardier van Den Haag (Den Haag en Scheveningen/Dorpskerk) en beiaardier van Wateringen van 1979-2012. Sinds 1994 is zij beiaardier van het Vredespaleis en – samen met twee collega’s – van het Koninklijk Paleis op de Dam te Amsterdam. Als organiste is zij verbonden aan de Shalomkerk (Zuid-West Den Haag) en aan de Oude Kerk op Scheveningen. Zij doet onderzoek in binnen- en buitenlandse archieven naar de functie van de klokkenspellen en hun bespelers in en buiten Nederlandse steden en publiceert daarover. Bij haar afscheid als stadsbeiaardier ontving zij de Victorine Heftingprijs.

bottom of page