top of page

Ons doel

Het carillon is ons nationale instrument; al in de middeleeuwen speelde de beiaardier liedjes op de beiaard die iedereen kon horen. Een carillon is heel duurzaam, het gaat honderden jaren mee.

Het doel van de Stichting Carillon Zevenbergen is het realiseren van een bespeelbaar carillon van minimaal 46 klokken. Daarvoor is een bedrag nodig van ca. € 230.000,-. 

Wij zijn dankbaar dat de Nederlands Hervormde kerk van Zevenbergen toestemming heeft gegeven om het bestaande carillon van achttien klokken uit te mogen breiden.
Samen met de historische Maria luidklok uit 1450 vertegenwoordigt dit huidige carillon een waarde  van zeker € 50.000,-. 
Dus het begin is er!

Maar... er is nog zo'n € 180.000,- nodig. Samen met het bedrijfsleven, culturele fondsen, de lokale overheid en de bevolking hopen wij dit bedrag bij elkaar te krijgen.

Later zal de actie "Adopteer een klok / onderdeel" van start gaan. Elke donateur of adoptant zal worden vermeld in een register wat op de deur van de toren kom te hangen. Meer informatie over deze actie zal volgen wanneer we deze van start willen laten gaan. Mocht u nu al interesse in deze actie hebben en er meer over willen weten, neem dan contact met ons op door te mailen naar scz@ziggo.nl. Dan nemen wij contact met u op.

 

bottom of page